Home > Nieuws > PILOT AUTOMATISCH BANDENMEETSYSTEEM | KIES DE BESTE BAND

PILOT AUTOMATISCH BANDENMEETSYSTEEM | KIES DE BESTE BAND

Automatische bandenmeetsysteemen helpen automobilisten bij het regelmatig controleren van hun banden. Dit komt o.a. de verkeersveiligheid ten goede. Het programma 'Kies de Beste Band' wil dit belang onderstrepen en startte vandaag een pilot bij een filiaal van de GAMMA in Den Haag: automobilisten konden over een plaat met sensoren rijden voor een bandenanalyse. Conclusie: circa 60% van de auto's reed op banden met een te lage bandenspanning. 

Automobilisten verrast
Bij de bandenmeting werd gebruikgemaakt van de 'Drive over Reader', het nieuwe automatische bandenmeetsysteem van Goodyear. Dit systeem controleert de bandenspanning, profieldiepte en uitlijning van wielen. De automobilist kan aan de hand van de uitdraai zien wat de staat van hun banden is. Na afloop van de bandenmeting was een groot deel van de automobilisten verrast dat hun banden lang niet in optimale conditie waren. Hiermee werd opnieuw aangetoond hoe belangrijk het is om banden onder de aandacht te blijven brengen van de Nederlandse automobilist.

Over Kies de Beste Band
De publiekscampagne Kies de Beste Band is een samenwerking van o.a. het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, VACO, RecyBEM, RAI Vereniging, ANWB en BOVAG.     

 

Leiden, 16 mei 2019