Home > Nieuws > Vergeet uw subsidieaanvraag niet in te dienen voor 15 september

Vergeet uw subsidieaanvraag niet in te dienen voor 15 september

Voor een BBL-leerling bestaan twee soorten subsidies. Als u bijdraagt aan het Fonds Collectieve Belangen voor de banden- en wielenbranche (FCB), dan heeft u recht op Leerlingpremie en daarnaast kunt u aanspraak maken op de Subsidieregeling Praktijkleren van de overheid. U moet daarbij wel aan enkele voorwaarden voldoen.

Leerlingpremie
De Leerlingpremie is een vast bedrag van € 1.000,- per leerjaar. U kunt deze gemakkelijk zelf regelen. Deze moet u binnen 6 maanden na afloop van het schooljaar met een kopie van de POK (praktijkovereenkomst school-leerling-leerbedrijf) indienen bij SVOB.

Subsidieregeling Praktijkleren
Van overheidswege kunt u in aanmerking komen de premie van de Subsidieregeling Praktijkleren. De hoogte van de premie is maximaal € 2.700,- per leerling per jaar en afhankelijk van het aantal aanvragen.

Vraag de Subsidieregeling Praktijkleren aan vóór 15 september 2017
 Het SVOB Subsidieloket verzorgt voor u de volledige tijdrovende aanvraag. U hoeft slechts enkele standaarddocumenten te verstrekken. Kosten: € 195,- voor één leerling, voor iedere extra leerling € 50,- (exclusief btw). Meer leerlingen op aanvraag. En VACO-leden krijgen € 15,- korting. Voor schooljaar 2016-2017 moet de subsidie uiterlijk 15 september bij de overheid zijn ingediend. Dus neem snel actie!

Meer informatie
Als u meer informatie wilt of als u wilt dat het SVOB-Subsidieloket de overheidssubsidie voor u aanvraagt, dan kunt u contact opnemen met SVOB via svob@kcleiden.nl of (071) 568 69 40.

Leiden, 29 augustus 2017